Press Room, Νέα

Κύπελλο Ελλάδας Post Match: Πανσερραϊκός – ΠΑΟΚ 0-4

Ο Πανσερραϊκός είχε δύσκολο έργο απέναντι στον ΠΑΟΚ, για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson και έγινε δυσκολότερο, με βάση τον ορισμό της αναμέτρησης στις 17/1 και όχι στις 24/1, όπως τα υπόλοιπα ματς της φάσης των «8». Ο «δικέφαλος του βορρά» σημείωσε 4 τέρματα κόντρα στα «λιοντάρια», που προσπάθησαν απέναντι στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος και αγωνίστηκαν με αρκετές αλλαγές, λόγω απουσιών και του δύσκολου προγράμματος, με τους συνεχόμενους αγώνες.

Έτσι ξεκίνησε ο Πάμπλο Γκαρσία:


Ο Πάμπλο Γκαρσία παρέταξε την Σερραϊκή ομάδα σε σχηματισμό 4-3-3 με τον Κατσίκα στην εστία, τους Θυμιάνη, Διαμαντή, στην άμυνα, τους Ντανκερλούι και Πηλέα ως ακραίους μπακ, τους Οικονόμου και Μορέιρα, ως εξάρια, τους Σοφιανό, Μούργο στα πλάγια της μεσαίας γραμμής και τον Μασκανάκη, πίσω απο τον Γούλερι, που ήταν η αιχμή του δόρατος.

Α΄ Ημίχρονο

Στο 6′, ο Μούργος βρέθηκε απέναντι στον Ζίβκοβιτς αλλά θέλησε να κάνει το κάτι παραπάνω, γλίστρησε και έτσι χάθηκε μοναδική ευκαιρία για το 1-0.

ΓΚΟΛ! 0-1. Στο 8′, ύστερα απο κόρνερ, ο Μπράντον έπιασε την πρώτη κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Νάσμπεργκ την δεύτερη μετά την ασθενή απόκρουση του Κατσίκα και ο ΠΑΟΚ, άνοιξε το σκορ.

ΓΚΟΛ! 0-2. Στο 22′, μετά απο λάθος στην μεσαία γραμμή, ο Σάστρε έφτασε μέχρι την μεγάλη περιοχή του Πανσερραϊκού και με διαγώνιο σουτ, έγραψε το 0-2.

Στο 28′, Ο Πανσερραϊκός είχε μια σημαντική ευκαιρία να μειώσει το σκορ στο 28′ όταν σε εκτέλεση φάουλ ο Ζίβκοβιτς βγήκε από την εστία του αρκετά πλάγια χωρίς να απομακρύνει τη μπάλα, με τον Γούλερι να κάνει το γυριστό και τον Νάσμπεργκ να απομακρύνει τη μπάλα πάνω στη γραμμή.

Στο 39′, τα «λιοντάρια» άλλαξαν ωραία την μπάλα, με τον Μασκανάκη τελικό αποδέκτη. Αυτός έκανε το συρτό σουτ αλλά ο Ζίβκοβιτς απομάκρυνε τη μπάλα.

Ο Πανσερραϊκός, έπαιξε το ποδόσφαιρο του αλλά είναι δύσκολο να κρατήσεις μπάλα, κόντρα σε αυτόν τον ΠΑΟΚ. Η διαφορά ποιότητας διαμόρφωσε το 2-0, όπως και η αναποτελεσματικότητα στις ευκαιρίες, που δημιούργησαν οι Σερραίοι.

Ημίχρονο: Πανσερραϊκός – ΠΑΟΚ 0-2

Β΄ Ημίχρονο

Στο 51’, ο Αμρ Ουάρντα, που πέρασε στην θέση του Σοφιανού, έκανε αισθητή την παρουσία του όταν επιχείρησε ένα σουτ, με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

Στο 58’, ο Μπράντον Τόμας κέρδισε πέναλτι με τον Ισπανό να αναλαμβάνει την εκτέλεση του αλλά ο Κατσίκας έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και απομάκρυνε τη μπάλα. Στην αντεπίθεση μάλιστα ο Γούλερι έγινε αποδέκτης της μπάλας, βρέθηκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ με τον Ζίβκοβιτς να διώχνει τη μπάλα.

ΓΚΟΛ! 0-3. Στο 69’, ο Μάρκος Αντόνιο έκανε ένα φλατσαριστό σουτ και έστειλε τη μπάλα να περάσει σύριζα από το δεξί δοκάρι και εντός της εστίας του Κατσίκα.

ΓΚΟΛ! 0-4. Στο 78′ ο Ζίβκοβιτς έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από πάσα του Κωνσταντέλια έκανε το σουτ και την έστειλε στο δεξί γάμα του Κατσίκα για το 0-4.
Ο Πανσερραϊκός έκανε την προσπάθεια του, με τον ΠΑΟΚ, όμως να είναι σε σπουδαία φόρμα και να εκμεταλλεύεται κάθε φάση που του δόθηκε. Τα «λιοντάρια» επικεντρώνονται στο ματς του Σαββάτου με τον ΠΑΣ Γιάννινα εκτός έδρας, που είναι απο τα πιο σημαντικά στην προσπάθεια για γρήγορη παραμονή στην Super League.

Τελικό αποτέλεσμα: Πανσερραϊκός – ΠΑΟΚ 0-4

Πανσερραϊκός (Γκαρσία): Κατσίκας, Θυμιάνης, Διαμαντής (60′ Μπέργκστρομ), Πηλέας, Ντανκερλούι, Μορέιρα (60′ Στάικος), Οικονόμου, Μούργος (70′ Τομάς), Σοφιανός (46′ Ουάρντα), Μασκανάκης, Γούλερι (60′ Μπετανκόρ).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς. Σάστρε (80′ Κεντζιόρα), Νάσμπεργκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ (80′ Μεϊτέ), Τσιγγάρας (70′ Τάισον), Α. Ζίβκοβιτς (80′ Μουργκ), Αντόνιο, Κωνσταντέλιας, Τόμας (70′ Τζίμας).

Ο Πανσερραϊκός για την επόμενη 19η αγωνιστική, της Stoiximan Super League, φιλοξενείται στα Ιωάννινα απο την τοπική ομάδα.