Press Room, Νέα

«Χορταστικός» Πανσερραϊκός ελπίζει σε πρόκριση παρά το 1-1 με τον Βόλο!

Η διοργάνωση του κυπέλλου αρέσει στον Πανσερραϊκό και την τιμά, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ωραίες εμφανίσεις, προκρίσεις και παραλίγο ιδανικό σκορ κόντρα στον Βόλο, που ισοφάρισε ασθμαίνοντας στο 90′. Αυτός ο Πανσερραϊκός έδειξε οτι μπορεί να πετύχει σημαντικότερα πράγματα στο πρωτάθλημα, που δεν αρέσει ακόμα… και στη ρεβάνς του κυπέλλου, ενδεχομένως να βρει γκολ πρόκρισης και να καμαρώσουμε ακόμα μια μεγάλη ομάδα στην πόλη μας.

Η μεγαλύτερη ομάδα όμως απο αυτές που αγωνίστηκαν χθες, ήταν ο Πανσερραϊκός, τόσο σε ιστορία, όσο και σε αγωνιστική αξία, αφού τα «λιοντάρια», αποδείχτηκαν ιδιαιτέρως μαχητικά, κόντρα σε μια ομάδα που χτίζεται ακόμα σε όλα τα επίπεδα και διδάσκει εδώ και μια τριετία πως δημιουργούνται τα σύγχρονα ποδοσφαιρικά προτζεκτ. Ο αγώνας λοιπόν, ήταν μια διδαχή για τους δυο αντιπάλους. Με τον Πανσερραϊκό να προτάσσει το επετειακό λιοντάρι της Αμφίπολης στην ιστορική και βαριά φανέλα των 55 ετών και τους παίκτες που έχουν παραστάσεις απο τα μεγάλα πρωταθλήματα της χώρας μας, επιτέλους να δείχνουν, πως ξέρουν ανώτερο ποδόσφαιρο απο αυτό το μέτριο της Γ΄Εθνικής! Ο συνδυασμός ιδανικός, δημιούργησε μια εξαιρετική εικόνα, που καμάρωσαν όλοι οι Σερραίοι στο γήπεδο αλλά και οι μακρινοί, απο τους τηλεοπτικούς δέκτες της Cosmote TV.

Ο αγώνας δεν είχε τις πολλές φάσεις, αλλά η ομάδα μας πίεσε ψηλά, έτρεξε πολύ σε όλο το γήπεδο και κατάφερε νωρίς στο 8ο λεπτό με τον Κασμερίδη, να φτάσει πολύ κοντά στο γκολ, όμως η κεφαλιά του χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο τερματοφύλακας Γιαννακίδης παραλίγο να υποπέσει πάλι σε γκάφα, αφού βρισκόταν εκτός εστίας σε περίεργο τετ-α-τετ του Κυζιρίδη αλλα η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, δίνοντας την ευκαιρία απο εκεί και πέρα στον ταλαντούχο γκολκιπερ να δείξει το ταλέντο του και να κάνει πολύ καλό ματς. Η μεσαία γραμμή του Πανσερραϊκού έκοβε κι έραβε… εκμεταλλευόμενοι την ανομοιογένεια του αντιπάλου και θα μπορούσε με πιο καθαρό μυαλό να φτιάξει φάσεις και γκολ μπροστά απο την εστία του Μελίσσα στο πρώτο μέρος.

Το γκολ ήρθε στο 70΄, όταν ο Πανσερραϊκός μας, έδωσε χώρο, και στην κόντρα κέρδισε κάποια φάουλ και κόρνερ, ενώ τα γεμίσματα ήταν καλύτερα, με αποτέλεσμα μια άψογη κεφαλιά του Γιανναράκη, να αφήσει άγαλμα τον αντίπαλο τερματοφύλακα και να δώσει ετσι το προβάδισμα για την ομάδα μας. Τα «λιοντάρια» συνέχισαν σε υψηλό τέμπο, άντεξαν στην πίεση και βρήκαν κι άλλους διαδρόμους στην αντίπαλη περιοχή όμως γκολ δεν ήρθε. Αντίθετα, μια αδράνεια στην άμυνα, έδωσε την ευκαιρία στον Τσαούση, που δεν λάθεψε και ισοφάρισε στο φινάλε, για να δώσει στην ομάδα του, το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ.

Το θέμα του -εύκολου γκολ με μόνο μια φάση αξιώσεων απο τον αντίπαλο- είναι κάτι που πρέπει να δουλέψει ο νέος προπονητής, αφού ο Πανσερραϊκός, έχει τρεις ισοπαλίες, έχοντας δεχτεί τρεις φάσεις σε τρια ματς…πρωταθλήματος και κυπέλλου.

Η ρεβάνς της 4ης Δεκεμβρίου αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς στις δυο ομάδες.

 

Οι συνθέσεις

Πανσερραϊκός (Άγγελος Διγκόζης): Γιαννακίδης, Ζέρης, Αποστολόπουλος, Κασμερίδης, Γιανναράκης, Πολύζος (75′ Ζιώγκας), Πτηνόπουλος (69′ Μπάρδας), Ψάλτης, Γκούρτσας, Κόντσι, Πέτρου (58′ Ομπόσου).

Βόλος (Χουάν Φεράντο): Μελίσσας, Λύρατζης, Tσίκα, Μήτογλου, Τσαούσης, Κυζιρίδης (55′ Μπαλογιάννης), Μαξ (75′ Φεράρι), Ατιγιάτ, Ηλιόπουλος, Μουνίθ (64′ Ντεντάκης), Μάντζης.