Press Room, Νέα

Τ.Καζίας στην ΕΡΑ σπορ: ”Μια γροθιά όλες οι ομάδες γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι”

Στην εκπομπή του Τάσου Επιτρόπου, προϊσταμένου της ΕΡΑ σπορ, μίλησε ο Τάσος Καζίας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της νέας ΠΑΕ Πανσερραϊκός.

Διαβάστε τι είπε ο πρόεδρος της ομάδας μας, με αφορμή την επικείμενη αναδιάρθρωση και ευρύτερα για την πορεία του Πανσερραϊκού μας, στο μέλλον.

Τάσος Καζίας:

”Τα προηγούμενα χρόνια, οι πολιτικοί και οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, μάθανε τις ομάδες να περιμένουν μόνο τα έσοδα απο την τηλεόραση και να είναι το μοναδικό κομμάτι που να τους ενδιαφέρει κάθε χρόνο. Εμείς εδώ και καιρό κάναμε μια πρόταση, που ζητάμε απο τους υπεύθυνος να φτιάξουν το πλαίσιο του ποδοσφαίρου με τέτοιον τρόπο, ώστε οι άνθρωποι που ασχολούνται με την μπάλα να μην θεωρούνται «τρελοί ή πονηροί». Οι ΠΑΕ δεν είναι κάτι κακό, όπως έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια στις συνειδήσεις του κόσμου.

Δεν γίνετε εμείς, ως πρώην ομαδες της Γ΄Εθνικής, να μην έχουμε λόγο στα επόμενα πρωταθλήματα. Για άλλη μια φορά, θα γίνουν συμβούλια και τηλεδιασκέψεις, τις επόμενες ημέρες, για να αποφασίσουν άλλοι για εμάς. Και μάλιστα με άνιση και κατανομή ψήφων, λόγω των περσινών άδικων διατάξεων, της κακής όπως αποδείχτηκε αναδιάρθρωσης Βασιλειάδη.  

Προετοιμάζαμε ως Πανσερραϊκός πριν απο τον Covid-19, το πλάνο του νέου Ελληνικού ποδοσφαίρου κυρίως για τις μικρότερες κατηγορίες, διότι αυτό που έγινε πέρυσι αποδείχτηκε στρεβλό, στην πράξη. Η SL2 δεν είχε λόγο διεξαγωγής play out διότι δυο ομάδες είχαν καταρρεύσει απο την αρχή και στην FL, το πρωτάθλημα τελείωνε τον Μάρτιο, γεγονός ανεπίτρεπτο για επαγγελματική λίγκα.

Εν ολίγοις, ζητήσαμε ως ομάδα και ως 8 πρωταθλητές, απο την πολιτεία, κριτήρια συμμετοχής σε βάθος ετών, για τις ομάδες και ευνοϊκές διατάξεις για τις ΠΑΕ, ώστε να ξαναφτιάξουμε το ποδόσφαιρο μας, απο την βάση του. Με υποδομές, εγκαταστάσεις και έλεγχο σε όλα αυτά απο το κράτος. Να μπούμε στα κρατικά κονδύλια με υπευθυνότητα και όρους.

Εμείς ανεξαρτήτως αλλαγών, θα συνεχίσουμε κανονικά το επιχειρηματικό μας σχέδιο για τον Πανσερραϊκό και θέλουμε να παρασύρουμε κι άλλους σε αυτό το πλάνο. Προσδοκούμε, νέα άνοδο μέχρι την Α΄ Εθνική, την ολοκλήρωση του νέου αθλητικού κέντρου και την ανάπτυξη των ακαδημιών μας.

Πρέπει να μας δεχτούν, οι μεγαλύτερες κατηγορίες και να κοιτάξουν πιο μακριά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πρέπει να είμαστε μια γροθιά, όλες οι ομαδες, διότι οι καιροί είναι δύσκολοι, για να πετύχουμε τους στόχους μας.”