Press Room, Νέα, Πανσερραϊκός Foundation

Π.Κατσίκας: “Το ζήτημα της βίας πρέπει να το δούμε ως κομμάτι της κοινωνίας & των προβλημάτων της”

Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Παναγιώτης Κατσίκας συμμετείχε στην συζήτηση που έκανε το Gazzetta στο πλαίσιο της καμπάνιας #noviolence της Novibet με ποδοσφαιριστές και άλλων ομάδων και στάθηκε στο θέμα της βίας στα γήπεδα. Αναλυτικά είπε:

«Το ποδόσφαιρο είναι το περιτύλιγμα, το ζήτημα της οπαδικής βίας πρέπει να το δούμε ξεχωριστά ή ως ένα κομμάτι της κοινωνίας και των ζητημάτων της. Πρέπει να το δούμε με αυτόν τον τρόπο. Πηγάζει από κοινωνικά προβλήματα που υπάρχουν ήδη όπως οι κοινωνικές ανισότητες, η εκπαιδευτική ανεπάρκεια, η οικογένεια, η ανεργία, οι δυσκολίες γενικότερα που αντιμετωπίζει ο καθημερινός πολίτης. Αυτά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, για τη δημιουργία της βίας στην κοινωνία και εν τέλει καταλήγει και στο ποδόσφαιρο. Η αφορμή είναι ικανή για να καταστρέψει μία οικογένεια, να μην δώσει λόγο ύπαρξης για κάποιους. Εμείς διαβάζουμε μία είδηση αλλά την επόμενη μέρα πηγαίνουμε στην προπόνηση κάνουμε την ρουτίνα μας. Αυτές οι οικογένειές καταστρέφονται. Δεν έχουν λόγο ύπαρξης μετά το γεγονός και αυτό πρέπει να μας προβληματίζει όλους. Να μην έρθουμε στη θέση τους για να καταλάβουμε πόσο δύσκολο είναι. Να μπούμε σε μία σειρά και να καταλάβουμε ότι αυτό είναι προβληματικό και πρέπει να αλλάξει άμεσα από όλες τις απόψεις».

Για το τι μπορεί να γίνει: «Αρχικά σε πρώτη φάση, να έχει το κάθε παιδί μία βάση από την οικογένεια και το σχολείο. Σε μία ηλικία όπως η εφηβεία, είναι εύκολο να τους χειραγωγήσεις και πρέπει να υπάρχουν οι απαραίτητες βάσεις έτσι ώστε να μην επηρεαστούν και να μην γίνουν κομμάτι της οπαδικής βίας. Σε δεύτερη φάση είναι η τήρηση και η θέσπιση των νόμων από το κράτος και να μην γίνεται επιλεκτικά επειδή το βλέπουμε συχνά και πρέπει να σταματήσει αυτό και σε τρίτη φάση, το ποδόσφαιρο είναι ψυχαγωγία, είναι ένα παιχνίδι και τίποτα άλλο. Είτε χάσει, είτε νικήσει η ομάδα είναι το ίδιο στο τέλος της μέρας».