Press Room, Νέα, Πανσερραϊκός Foundation

H Super League αφιερώνει την 23η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League στην εκστρατεία στήριξης των παιδιών που νοσούν από καρκίνο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας στις 15 Φεβρουαρίου, η Super League αφιερώνει την 23η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League (11-13/2/2023), στον αγώνα ευαισθητοποίησης όλων των φιλάθλων, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης, αλλά και στήριξης των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

Παράλληλα, η Super League, σε συνεργασία με το Μεγάλο Χορηγό του Πρωταθλήματος, τη Stoiximan γίνεται αρωγός του οργανισμού BE MY HERO:

Σε 4 λεπτά μπορείς να γίνεις ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΔΟΤΗΣ Μυελού των Οστών.

Τόσο Απλά! Με μία Μπατονέτα.

Σε συστηματική συνεργασία με το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» και το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος «ΛΑΜΨΗ», η Super League και όλες οι ομάδες που την απαρτίζουν, στέλνουν ένα μήνυμα:

“Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας ΜΠΟΡΕΙ να ιαθεί”

Η “ΦΛΟΓΑ” και η “ΛΑΜΨΗ” βασίζονται σημαντικά στην εθελοντική εργασία και στην ευαισθητοποίηση όλων μας.

Η Super League στέκεται αρωγός στον αγώνα ζωής της “ΦΛΟΓΑΣ”, της “ΛΑΜΨΗΣ” και του “BE MY HERO” και έχει ως στόχο να ενημερώσει την κοινωνία μας, για τις δυνατότητες κοινωνικής και οικονομικής προσφοράς για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα προς τα παιδιά και τους γονείς τους.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ποδοσφαιριστές και οι διαιτητές σε όλους τους αγώνες της 22ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League θα φορούν μπλούζες με μηνύματα στήριξης του έργου της “ΦΛΟΓΑΣ” και της “ΛΑΜΨΗΣ” και του αγώνα ζωής που δίνουν τα παιδιά και οι οικογένειές τους.

O πρόεδρος της Super League Μηνάς Λυσάνδρου δήλωσε:

“Η Super League στηρίζει διαχρονικά το έργο της “ΦΛΟΓΑΣ” και της “ΛΑΜΨΗΣ έμπρακτα, τόσο με εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, όσο και με υλική αρωγή. Φέτος, η Super League, σε συνεργασία με το Μεγάλο Χορηγό του Πρωταθλήματος, τη STOIXIMAN, στηρίζει επίσης τον οργανισμό BE MY HERO, δίνοντας έτσι ένα μήνυμα Πέρα από την πλειάδα κοινωνικών πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Super League όλα αυτά τα χρόνια, για την ανάδειξη του πολύτιμου έργου της “ΦΛΟΓΑΣ” και της “ΛΑΜΨΗΣ”, αλλά και για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τον τιτάνιο αγώνα ζωής που δίνουν τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες και οι οικογένειές τους, η Super League και όλες οι ομάδες που την απαρτίζουν, στεκόμαστε διαχρονικά δίπλα στα παιδιά και τις οικογένειές τους, δίνοντας ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας”.

Από την πλευρά της, η κ. Μαρία Τρυφωνίδη, πρόεδρος Δ.Σ. του συλλόγου “Φλόγα”, τόνισε:

“Η Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας έχει καθιερωθεί σε όλο τον κόσμο στις 15 Φεβρουαρίου. Είναι μια ημέρα ευαισθητοποίησης για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο, αφιερωμένη σε όσα παιδιά με κουράγιο και γενναιότητα αντιμετωπίζουν τώρα τον καρκίνο, σε όσα έχουν αποθεραπευτεί, αλλά και σε εκείνα που δεν είναι πια κοντά μας. Είμαστε γονείς παιδιών που έτυχε να νοσήσουν από καρκίνο. Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι να αξιοποιήσουμε τα όπλα που θέτει στη διάθεσή μας η εξέλιξη της ιατρικής και της τεχνολογίας, και να πετύχουμε ίαση σε περισσότερα παιδιά. Εκ μέρους των γονιών και των παιδιών της Φλόγας, του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Super League για την πολυετή και πολύπλευρη προσφορά της. Κάθε χρόνο, είναι δίπλα μας, μάς ενισχύει ηθικά και υλικά και δυναμώνει τις φωνές μας. Μαζί μεταφέρουμε το πιο ισχυρό και ουσιαστικό μήνυμα:

“Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας ΜΠΟΡΕΙ να ιαθεί”.

Ο κ. Δημήτρης Σανδάλης, πρόεδρος του συλλόγου “Λάμψη” σημείωσε:

“Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Super League που αφιερώνει την 23η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League στους πιο γενναίους μαχητές – τα παιδιά μας που δίνουν μάχη με τον καρκίνο.

Αποστολή μας στη Λάμψη είναι να στεκόμαστε δίπλα σε κάθε παιδί και την οικογένειά του, ώστε μαζί να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες και τις προκλήσεις του καρκίνου.

Ευχαριστούμε θερμά τη Super League, τον πρόεδρο, το Διοικητικό Συμβούλιο και όλες τις ομάδες που είστε μαζί μας σε αυτόν τον αγώνα από το 2011.

Αυτή η μέρα αποτελεί για μας σύμβολο αισιοδοξίας και ελπίδας!”

Ο Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών χαρίζει ζωή στους συνανθρώπους του που πάσχουν από λευχαιμία και άλλες αιματολογικές παθήσεις.

Εάν είσαι μεταξύ 18-40 χρονών και σε καλή κατάσταση υγείας, μπορείς να γίνεις και εσύ Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών.

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι η ένταξη στη δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών δεν σημαίνει και δωρεά μοσχεύματος.

Γιατί είναι σημαντικό να γραφτούμε;

Είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε ότι η εγγραφή Ελλήνων στο αρχείο εθελοντών δοτών είναι σημαντική γιατί λόγω ομοιοτήτων μεταξύ ομοεθνών είναι πολύ πιθανότερο να βρεθεί συμβατός δότης για έναν ελληνικής καταγωγής ασθενή στην Ελληνική δεξαμενή δοτών.

Έχει υπολογιστεί με στατιστικά μοντέλα ότι μια χώρα με περίπου 10.000.000 ομοεθνών, όπως η Ελλάδα, θα μπορούσε να εξασφαλίσει μια πιθανότητα εύρεσης συμβατού δότη για έναν ασθενή της τάξεως του 60-80% στην δικιά της δεξαμενή, αν διέθετε περίπου 200.000 εγγεγραμμένους εθελοντές δότες.

Για αυτό τον λόγο είναι καθοριστικό να αυξηθεί ο αριθμός των Ελλήνων εθελοντών δοτών, που σήμερα είναι λιγότεροι από 45.000.

Kάθε 4 λεπτά ένας άνθρωπος μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο του αίματος.

Σε 4 λεπτά ΕΣΥ μπορείς να ΣΩΣΕΙΣ την ΖΩΗ ενός ανθρώπου που πάσχει από καρκίνο του αίματος.

Σε 4 λεπτά μπορείς να γίνεις ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΔΟΤΗΣ Μυελού των Οστών. Τόσο Απλά! Με μία Μπατονέτα.

Είσαι 18-40 χρονών?

Γίνε το ΘΑΥΜΑ που περιμένουν όσοι νοσούν από καρκίνο του αίματος.

Γίνε Ήρωας! Γίνε Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών. Τόσο Απλά! Με μία Μπατονέτα!

ΓΙΝΕ ο ήρωας εκατοντάδων μικρών και μεγάλων που νοσούν από καρκίνο του αίματος. Και στην σπάνια περίπτωση που βρεθείς συμβατός, προσφέρεις το αίμα σου με μία μέθοδο σαν της Αιμοδοσίας και μπορεί να σώσεις τη ζωή ενός παιδιού ή ενός ενήλικα που νοσεί.

Οι ασθενείς αυτοί περιμένουν ένα θαύμα και αυτό το θαύμα μπορείς να είσαι ΕΣΥ.

Δώσε ζωή! Σε 4 λεπτά!

Η Παγκόσμια Ημέρα για το παιδικό καρκίνο έχει σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

Υπολογίζεται ότι, στον κόσμο, κάθε χρόνο, 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο, από τα οποία μόνο ποσοστό 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα.

Το 80% από αυτά, προέρχεται από τις αναπτυσσόμενες χώρες, στις οποίες δεν υπάρχει δυνατότητα διάγνωσης και σωστής θεραπείας.

Πάνω από 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά.

Στην χώρα μας υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο νοσούν 280 – 300 παιδιά.

Το 80% από αυτά, με εξειδικευμένη θεραπεία, κερδίζει τη μάχη για ζωή.

Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη, ωστόσο η έγκαιρη διάγνωση οδηγεί σε ίαση τα περισσότερα παιδιά.

Γι αυτό πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία:

· στην εκπαίδευση των επαγγελματιών της υγείας, ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο και

· σωστή ενημέρωση των γονιών, ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Οι Σύλλογοι «Φλόγα» και «Λάμψη»

βρίσκονται δίπλα στις οικογένειες, μοιράζονται τους φόβους και τις αγωνίες τους και στηρίζουν με κάθε τρόπο τον αγώνα τους.
Προσπαθούν να ενημερώσουν σωστά τη κοινή γνώμη για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και να διαλύσουν τις προκαταλήψεις.
Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί!

Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη σωστή ιατρική φροντίδα, ανεξάρτητα από την εθνική, κοινωνική ή οικονομική τους κατάσταση!

Τα παιδιά με καρκίνο έχουν την ανάγκη όλων μας!

ΦΛΟΓΑ

Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια

Αιγίου 6-8 115-27 Γουδί – Αθήνα

Τηλ. 210-7485000, Φαξ 210-7772421

E-mail: floga@floga.org.gr

Web: www.floga.org.gr

ΛΑΜΨΗ

Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες – Β. Ελλάδα

Κλεάνθους 5 και Παπαναστασίου, τ.κ.54453, Θεσσαλονίκη

Email: lampsi@lampsi.org

Web: www.lampsi.org

Be My Hero – Γίνε ο Ήρωάς μου!
1ο χιλ Παιανίας-Μαρκοπούλου, 19002,

Παιανία, Τ.Θ. 100,

Τηλ: +30 211 4078 565, +30 693 2425 827, +30 697 6000 009

Web: https://www.bemyhero.gr/