Press Room, Νέα

Match Report | ΠΑΟΚ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 3-2 #Slgr #MD1

Χωρίς βαθμούς, αλλά με τις άριστες εντυπώσεις όλων όσων παρακολούθησαν το ματς, έφυγε ο Πανσερραϊκός από το γήπεδο της Τούμπας. Για την 1η αγωνιστική της Stoiximan Super League 2024/25 τα “λιοντάρια” αντιμετώπισαν τον ΠΑΟΚ, κοίταξαν στα μάτια τους περυσινούς πρωταθλητές, προηγήθηκαν στο σκορ, έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες κατά τη διάρκεια του ματς για να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα ή και να ισοφαρίσουν και λύγισαν ουσιαστικά από τα πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής κ. Φωτιάς.

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν δυνατά, πιέζοντας ψηλά και βρήκαν την πρώτη τους τελική στο 5ο λεπτό με τον Κωνσταντέλια, όμως ο Γκουγκεσασβίλι είχε απάντηση. Η ομάδα μας απάντησε στο 8′ με την εκτέλεση φάουλ του Τομάς που ανάγκασε τον Τσιφτσή στην πρώτη του επέμβαση στο ματς.

Ο ρυθμός όμως έπεσε, καθώς ο Χατζηστραβός τραυματίστηκε και μέχρι να τον εξετάσει το ιατρικό επιτελείο και να γίνει τελικά αναγκαστική αλλαγή το παιχνίδι διακόπηκε για κάποια λεπτά, με τον Σερραίο χαφ να αποχωρεί έχοντας υποστεί θλάση στον προσαγωγό. Ένα τετράλεπτο όμως ήταν αρκετό για να σημειωθούν τα δύο πρώτα γκολ στην Τούμπα. Ο Σαλαζάρ με ωραία κίνηση απέφυγε τον Βιεϊρίνια με τον αρχηγό του ΠΑΟΚ να τον γκρεμίζει και τον κ. Φωτιά να καταλογίζει πέναλτι. Ο Μπετανκόρ νίκησε τον Τσιφτσή ανοίγοντας το σκορ στο 31′ και πέτυχε το πρώτο γκολ της χρονιάς.

Οι γηπεδούχοι όμως, επειτα από παρέμβαση του VAR κέρδισαν πέναλτι σε βάρος του Πεταυράκη για παρατεταμένο τράβηγμα πάνω στον Κεντζιόρα, σε μια φάση που σίγουρα επαναλαμβάνεται πολλές φορές κατά την διάρκεια ενός αγώνα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σβαμπ ισοφαρίζοντας στο 35′ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Σε απόσταση λίγων δευτερολέπτων, οι δύο ομάδες άγγιξαν το γκολ. Ο Ζίβκοβιτς έβγαλε τη σέντρα από δεξιά στο 42′ έπειτα από κομπίνα στο κόρνερ, ο Τσάλοφ πήρε την κεφαλιά όμως σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Γκουγκεσασβίλι. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Τομάς βρέθηκε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Τσιφτσή, όμως το πλασέ που επιχείρησε πέρασε μόλις άουτ. Λίγο πριν το ημίχρονο μάλιστα, ο Τομάς έφτασε ξανά κοντά στο γκολ όταν η κεφαλιά του προσέκρουσε στο δοκάρι του Τσιφτσή και στην συνέχεια του γυριστο σουτ του Μπετανκορ κατέληξε άουτ.

Αφού λοιπόν η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου δεν κατάφερε να σκοράρει, ο ΠΑΟΚ την τιμώρησε. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, η μπάλα έμεινε ζωντανή στην περιοχή και έπεσε στα πόδια του Οζντόεφ που δεν λάθεψε και έγραψε το 2-1 στο 45’+3′. Ο κ. Φωτιάς μάλιστα καταλόγισε νέο πέναλτι υπέρ του Δικεφάλου αμέσως μετά για χέρι του Μπέρκστρομ στο σουτ του Κωνσταντέλια. Αφού όμως εξέτασε τη φάση στο VAR έκρινε πως το χέρι του αμυντικού του Πανσερραϊκού δεν βρισκόταν σε αφύσικη θέση.

Ο Πανσερραϊκός δεν το έβαλε κάτω και στο 49′ έφερε ξανά το παιχνίδι στα ίσα με πρωταγωνιστή ξανά τον Σάλαζαρ. Ο Κολομβιανός πήρε την μπάλα λίγο πάνω από τη σέντρα από κλέψιμο των φιλοξενούμενων, μπήκε στην περιοχή από αριστερά και νίκησε εντυπωσιακά τον Τσιφτσή για το 2-2.

Μετά την ισοφάριση, ο ΠΑΟΚ ανέβασε αισθητά την απόδοσή του και άγγιξε το γκολ στο 58′ με το δοκάρι του Σοάρες. Στο χτίσιμο της φάσης όμως ο Λιάσος είχε πατήσει τον Τσάλοφ με τον κ. Φωτιά να καταλογίζει νέο πέναλτι έπειτα από την παρέμβαση του VAR. Ο Σβαμπ ανέλαβε ξανά την εκτέλεση και νίκησε για άλλη μια φορά τον Γκουγκεσασβίλι ανακτώντας το προβάδισμα για τον ΠΑΟΚ

Το σκορ μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε, παρά την επιμονή και την προσπάθεια του Πανσερραϊκού να φτάσει στην ισοφάριση με συνεχή πίεση μέχρι το τελευταίο λεπτό.

ΠΑΟΚ(Ρ. Λουτσεσκου): Τσιφτσής, Βιεϊρίνια (46′ Σάστρε), Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Σοάρες, Σβαμπ (88′ Θυμιάνης), Οζντόεφ (71′ Καμαρά), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (76′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Τσάλοφ (71′ Τισουντάλι).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ(Μ. Γρηγορίου): Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης, Μπέρκστρομ, Χαντάκιας (62′ Καρασαλίδης), Πεταυράκης, Στάικος (80′ Περούτσι), Λιάσος (80′ Καπτούμ), Σάλαζαρ, Χατζηστραβός (13′ Μασκανάκης, 80′ Γκίγκιτς), Τομάς, Μπετανκόρ.