Press Room, Νέα

Κύπελλο Ελλάδας Post Match: Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης 1-1

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson πήρε ο Πανσερραϊκός που αναδείχτηκε ισόπαλος με σκορ 1-1 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και με συνολικό σκορ 3-1, σε δυο παιχνίδια, θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του θεσμού.

Έτσι ξεκίνησε ο Πάμπλο Γκαρσία:


Ο Πάμπλο Γκαρσία παρέταξε την Σερραϊκή ομάδα σε σχηματισμό 4-4-2 με τον Κατσίκα στην εστία, τους  Θυμιάνη, Γκοτζαμανίδη, στην άμυνα, τους Ντανκερλούι και Πεταυράκη ως ακραίους μπακ, τους Οικονόμου και Μορέιρα, ως εξάρια, τους Σοφιανό, Μούργο στα πλάγια της μεσαίας γραμμής και τους Γούλερι, Μπετανκόρ ως επιθετικό δίδυμο.

Α΄ Ημίχρονο

Στο 9, ο Μπετανκόρ έπιασε μια καλή κεφαλιά αλλά απομάκρυνε ο Γραμματικάκης.

ΓΚΟΛ! 0-1. Στο 16’, ο Μάντζης μετά απο κόρνερ, σηκώθηκε ψηλότερα απο όλους και έπιασε μια δυνατή κεφαλιά για να γράψει το 1-0 για τον Αστέρα.

Στο 24’, ο Καρμόνα έκανε το γύρισμα με τον Σουρλή να πλασάρει απο καλή θέση αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα απο το δοκάρι του Κατσίκα.

Ο Πανσερραϊκός, αιφνιδιάστηκε απο τον Αστέρα στο γρήγορο γκολ, ξανά απο στημένη φάση αλλά σταδιακά ανέβασε την απόδοση του και κράτησε τους αντιπαλούς μακριά απο την εστία του Κατσίκα.

Ημίχρονο: Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης 0-1

Β΄ Ημίχρονο

ΓΚΟΛ! 1-1. Στο 56’, ο Πεταυράκης έκανε ένα γλυκό γέμισμα στην περιοχή του Αστέρα και ο Άλεξιτς με κεφαλιά ψαράκι νίκησε τον Γραμματικάκη, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 59’, ο Ζουγλής έπιασε το διαγώνιο σουτ όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 63’, ο Μάντζης επιχείρησε το κοντινό πλασέ αλλά ο Κατσίκας του είπε οχι, ενώ στην συνέχεια της φάσης η κοντινή κεφαλιά του πέρασε εκτός εστίας.

Στο 66’, ο Ντιαρά δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.
Ο Πανσερραϊκός χωρίς να φορτσάρει και με αλλαγές στην σύνθεση του, κατάφερε να πάρει άνετα την πρόκριση κόντρα στους Αρκάδες, για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, σε διπλά ματς. Η αντίδραση που βγάζουν-πάντα-τα «λιοντάρια» όταν βρίσκονται πίσω στο σκορ είναι σημαντική αλλά η άμυνα θα πρέπει να πάψει να τους πληγώνει με «φτηνά» γκολ, που σε κρίσιμα ματς ισως στοιχήσουν.

Τελικό αποτέλεσμα: Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης 1-1

Πανσερραϊκός (Γκαρσία):Κατσίκας, Θυμιάνης, Γκοτζαμανίδης, Πεταυράκης, Ντάνκερλουι (38′ Πηλέας), Μορέιρα (46′ Άλεξιτς), Οικονόμου (79′ Μπέργκστρομ), Μούργος, Σοφιανός (62′ Ουάρντα), Γούλερι, Μπετανκόρ (46′ Στάικος)

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Καρμόνα (60′ Γκαρθία), Άλβαρες, Γ. Χριστόπουλος, Γκρόζντανιτς (46′ Ατιένθτα), Βαλιέντε, Αλάγκμπε, Ντιαρά, Σουρλής (60′ Κωστέας), Καλτσάς (46′ Ζουγλής), Μάντζης (75′ Ηλ. Χριστόπουλος)

Ο Πανσερραϊκός για την επόμενη 18η αγωνιστική, φιλοξενείται στην Λαμία απο την τοπική ομάδα.