Press Room, Νέα

Πιερικός-Πανσερραϊκός 1-3: «Φιλική» νίκη στο Ελατοχώρι!

Άρεσε στο δεύτερο φιλικό ο Πανσερραϊκός!

Ο Πανσερραϊκός μας, συνεχίζει την προετοιμασία του στο Ελατοχώρι Πιερίας και ο Ζεράρ Σαραγόσα με το επιτελείο του, είχε την ευκαιρία να δει τους παίκτες του, να αγωνίζονται το ίδιο πειθαρχημένα, όπως με τον Σβορώνο, όμως σε ένα δυνατότερο φιλικό ματς, κόντρα στον Πιερικό. Μάλιστα, η εμφάνιση ήταν ενθαρρυντική, ενώ αυτή την φορά το καλό παιχνίδι, συνοδεύτηκε και με νίκη 3-1.

Ο κ. Ζεράρ Σαραγόσα επέλεξε για το α’ ημίχρονο τον Καβουσάκη στη θέση του τερματοφύλακα και τους Γιανναράκη, Κασμερίδη, στο κέντρο της άμυνας. Ως πλάγια μπακ αγωνίστηκαν ο Ζέρης με τον Πίντο. Οι  Όλσι, Έππας και Ανάκογλου ήταν οι παίκτες στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τους Κανίς, Τσιμίκα και Παπαβασιλείου, να αγωνίζονται στην τριάδα της επίθεσης.

Ο Πανσερραϊκός μας, μπήκε δυνατά απο το πρώτο λεπτό και προσπάθησε με πλαγιοκοπήσεις, να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα. Στο πρώτο τέταρτο η πίεση ψηλά δημιούργησε δυο καλές ευκαιρίες με σούτ του Κανίς, και το γκολ του Παπαβασιλείου, σε ασίστ το προωθημένου Κασμερίδη. Ένα απο τα πολλά γεμίσματα στην περιοχή του Ράντου, κατέληξε στο πρώτο γκολ της ομάδας μας, με τον Κασμερίδη να γυρίζει ωραία μέσα στην μικρή περιοχή, στον Παπαβασιλείου που με μια επάφη έγραψε το 1-0. Το ημίχρονο έκλεισε με μια ωραία επέμβαση του Καβουσάκη σε μακρινό σουτ του Ίτσιου. Στα μισά του ημιχρόνου, αντικαταστάθηκε ο Γιανναράκης, για προληπτικούς λόγους, από τον Μαρκιόνι.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο κ. Σαραγόσα αντικατέστησε τον τερματοφύλακα Ζαχαρία Καβουσάκη, με τον νεοαποκτιθέντα Παναγιώτη Κατσίκα και τους Ανάκογλου, Όλσι, Τσιμίκα, Κανίς και Έππα, με τους Δημητρίου, Κρητικό, Κόντσι, Φουάση και τον Αντεμπαγί που δοκιμάζετε απο την U19 της Γουοτφορντ.

Ο Πανσερραϊκός, συνέχισε να κρατά υψηλό ρυθμό, με τους ποδοσφαιριστές μας, να προσπαθούν να σκοράρουν με την έναρξη του β΄μέρους. Το 2-0 επετεύχθη, χάρη σε ένα πανέμορφο γκολ του Κόντσι, με απευθείας εκτέλεση φάουλ δέκα λεπτά μετά το ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο. Στη μια ώρα παιχνιδιού ο κ. Σαραγόσα, πέρασε όλους τους έτοιμους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας στο παιχνίδι, πλην του ανέτοιμου Ριβάλντο και του Μέσι, που είχε μικροενοχλήσεις. Οι Πίντο, Ζέρης, Κασμερίδης και Παπαβασιλείου, αντικαταστάθηκαν απο τους Σοφιανό, Αντωνίου, Σιδηρόπουλο και Θεοδωρίδη.

Στο 72′ ο Μαρκιόνι επιχείρησε την σέντρα-σουτ απο τα αριστερά και αυτή βρήκε το δοκάρι του Ράντου. Λίγο μετά ο Αργεντίνος αντικαταστάθηκε απο τον Μασκανάκη, με την διάταξη της ομάδας μας, να μην αλλάζει τακτικά, όμως αρκετοί ποδοσφαιριστές δοκιμάστηκαν σε άλλες θέσεις, αγωνιζόμενοι αρκετά καλά. Κόντσι και Φουάσης, ήταν τα ακραία μπακ στην άμυνα, Κρητικός και Δημητρίου τα στόπερ, στην τριάδα των χαφ έπαιξαν οι Αντεμπαγί, Σοφιανός και Μασκανάκης, ενώ στην επίθεση ήταν η τριπλέτα των Αντωνίου, Θεοδωρίδη και Σιδηρόπουλου, με τον νεαρό αριστερό μπακ-χαφ να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ με βολ-πλανε μέσα απο την περιοχή, σημειώνοντας το 3-0.

Η ομάδα του Πιερικού αντέδρασε μετά τις αλλαγές του κ. Θεοδοσιάδη και πήρε μέτρα στο γήπεδο, δημιουργώντας δυο καλές ευκαιρίες και ένα γκολ. Σε κοντινό σουτ, ο Κατσίκας στο 80′ απέκρουσε εντυπωσιακά με ανάποδη κίνηση και έδιωξε σε κόρνερ αλλά στη συνέχεια της φάσης, ένα λάθος έβγαλε τετ-α-τετ παίκτη των γηπεδούχων που μείωσε σκορ σε 3-1. Προς το φινάλε της αναμέτρησης, ο αγώνας άνοιξε με τον Αντωνίου και τον Μασκανάκη να έχουν δυο καλές ευκαιρίες για να διευρύνουν κι άλλο τον δείκτη του σκορ, αλλα ο αντίπαλος γκολκίπερ είπε, όχι.

Για την ιστορία…το τελικό αποτέλεσμα ήταν 3-1 υπέρ του Πανσερραϊκού, που θα αντιμετωπίσει στις 19/8 την Ρόδο σε φιλικό παιχνίδι, στις Σέρρες.

Πανσερραϊκός (Ζεράρ Σαραγόσα): Καβουσάκης (46’ Κατσίκας), Ζέρης(60’ Αντωνίου), Κασμερίδης (60’ Σιδηρόπουλος), Γιανναράκης (30’ Μαρκιόνι, 75’ Μασκανάκης), Πίντο (60’ Σοφιανός), Τσιμίκας (46’ Κρητικός), Όλσι (46’ Αντεμπαγί), Ανάκογλου (46’ Κόντσι), Κανίς (46’ Φουάσης), Έππας (46’ Φουάσης), Παπαβασιλείου (60′ Θεοδωρίδης).