Press Room, Νέα

Πανσερραϊκός-Ρόδος 0-0: Πρώτη ισοπαλία μπροστά στο κοινό του!

Έδειξε το ταλέντο του στο κοινό του!

Ο Πανσερραϊκός μας, έμεινε στην ισοπαλία χωρίς γκολ απέναντι στους Ροδίτες, αλλά έδειξε αρκετές απο τις δυνατότητες του, μπροστά στους φιλάθλους, που επέστρεψαν στο δημοτικό γήπεδο μετά απο απουσία 1,5 χρόνου, λόγω της Πανδημίας.

Ο κ. Ζεράρ Σαραγόσα επέλεξε για το α’ ημίχρονο τον Κατσίκα στη θέση του τερματοφύλακα και τους Δημητρίου, Κασμερίδη, στο κέντρο της άμυνας. Ως πλάγια μπακ αγωνίστηκαν ο Ζέρης με τον Πίντο. Οι Κρητικός, Έππας και Μαρκιόνι ήταν οι παίκτες στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τους Κανίς, Μέσι και Παπαβασιλείου, να αγωνίζονται στην τριάδα της επίθεσης.

Πολύ καλός στο α΄ ημίχρονο!

Στο πρώτο ημίχρονο ο Πανσερραϊκός μπήκε στον ρυθμό, που μαθαίνει να παίζει με τον ερχομό του Ζεράρ Σαραγόσα. Πίεση ψηλά, καλή αλληλοκάλυψη, γρήγορο τέμπο και παιχνίδι απο τα άκρα. Ο Χιτσαμ Κανίς με τον Μάρκος Πίντο είχαν κέφια και η αριστερή πλευρά ταλαιπώρησε αρκετά την ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου στο πρώτο ημίχρονο. Βέβαια η μεγαλύτερη φάση του αγώνα, έγινε απο τα δεξιά, όταν σε παιχνίδι των Μέσι και Ζέρη, ο Παπαβασιλείου βρέθηκε μόνος του αλλα με πλάτη στο αντίπαλο τερματοφύλακα και απο υπερβολική σιγουριά έχασε ένα…άχαστο γκολ στο 21′.

Ο Πανσερραϊκός συνέχισε να πιέζει και να κρατά την μπάλα στα πόδια του, κλέβοντας συχνά έξω απο την περιοχή με την τριάδα των χαφ να μην χάνει φάση. Βέβαια σουτ έξω απο την περιοχή δεν έγιναν ώστε να δημιουργηθούν κίνδυνοι για την εστία της Ρόδου. Στο 41′ ο Παπαβασιλείου υποδέχτηκε ωραία την μπάλα στην μικρή περιοχή αλλα το γυριστό που επιχείρησε, πέρασε πάλι αουτ για ελάχιστα εκατοστά απο το δοκάρι του Ηλιάδη. Η ομάδα μας συνέχισε να ψάχνει το γκολ και στο 43′, με τρεις πάσες η μπάλα απο την δεξιά πλευρά της άμυνας, πέρασε στην επίθεση και ο επερχόμενος Ζέρης σούταρε μεν αλλα με περίσσια δύναμη με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Οι Ροδίτες δεν απείλησαν σχεδόν καθόλου στο α’ μέρος έχοντας την καλύτερη τους προσπάθεια στο φινάλε του ημιχρόνου σε σουτ του Saado που έβγαλε εντυπωσιακά ο Κατσίκας.

Πολλές αλλαγές στο β΄ημίχρονο αλλά με καλές αντεπιθέσεις!

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο κ. Σαραγόσα αντικατέστησε τους Κατσικά, Μαρκιόνι, Κανίς, Μέσι και Παπαβασιλείου και στην θέση τους πέρασε τους Καβουσάκη, Τσιμίκα, Φουάση, Κόντσι και Ριβάλντο.

Η πίεση ψηλά συνεχίστηκε για λίγο ακόμη αλλα οι αλλαγές της Ρόδου βοήθησαν τους φιλοξενούμενους να κρατήσουν μπάλα στην μεσαία γραμμή και να δημιουργήσουν οργανωμένες επιθέσεις χωρίς όμως την σπουδαία φάση. Φουάσης και Κόντσι μπήκαν με πάθος και προσπάθησαν να βγάλουν φάσεις, με τους Τσιμίκα και Ριβάλντο να τους ακολουθούν.

Ο Πανσερραϊκός στο 70′ έκανε κι άλλες αλλαγές, περνώντας στο παιχνίδι τους Μασκανάκη, Όλσι, Σοφιανό, Σιδηρόπουλο και ξανά τον Μαρκιόνι ως στόπερ, αφού δεν υπάρχει ακόμα η λύση του Ζιαμπάρη στα στόπερ. Οι παίκτες που αποχώρησαν ήταν οι Ζέρης, Πίντο, Δημητρίου, Έππας και Κρητικός. Στο 75′, αντικαταστάθηκε ο Κολομβιανός στραϊκερ Ριβάλντο Κορέα που είναι ανέτοιμος και του λείπει η φυσική κατάσταση και στην θέση του μπήκε ο νεαρός Θεοδωρίδης.

Οι δυο ομάδες πλην μιας καλής ευκαιρίας του Σοφιανού, δεν δημιούργησαν κάτι αξιόλογο και η ισοπαλία στο δεύτερο μέρος ήρθε φυσιολογικά. Η ομάδα της Ρόδου είναι δυνατή και θα αποτελέσει αξιόμαχο αντίπαλο στο πρωτάθλημα της Superleague 2. Επόμενο φιλικό για τον Πανσερραϊκό μας, στις 28/8 με την ΑΕΛ, στην Λάρισα.

Πανσερραϊκός (Ζεράρ Σαραγόσα): Κατσίκας (46’ Καβουσάκης ), Ζέρης (70’ Κόντσι), Κασμερίδης, Δημητρίου (70΄Μαρκιόνι), Πίντο (70’ Σιδηρόπουλος),  Μαρκιόνι(46’ Τσιμίκας), Κρητικός (70’ Όλσι), Κανίς (46’ Φουάσης), Έππας (70′ Μασκανάκης), Παπαβασιλείου (46′ Ριβάλντο, 75′ Θεοδωρίδης).

Εκτός αποστολής ήταν οι τραυματίες Ανάκογλου, Κιουσεκτσίδης, Αντωνίου και Γιανναράκης.