Press Room, Νέα

Πήρε την πρόκριση για την 4η φάση του κυπέλλου Ελλάδας ο Πανσερραϊκός!

Με την ευστοχία στα πέναλτι ήρθε η πρόκριση!

Ο Πανσερραϊκός, ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, χάνοντας πολλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ στο πρώτο ημίχρονο αλλά και για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση, που δημιουργήθηκε στο φινάλε του πρώτου μέρους. Η ομάδα μας, χρειάστηκε να δείξει σθένος και να ισοφαρίσει δυο φορές, για να οδηγήσει τον αγώνα στην παράταση και εκεί με αποφασιστικότητα, να επικρατήσει, με συνολικό σκορ 6-4 και να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Ο κ. Ζεράρ Σαραγόσα, επέλεξε τον Καβουσάκη  για τη θέση του τερματοφύλακα και τους Γιανναράκη, Κουκόλη, στο κέντρο της άμυνας. Οι Ζέρης και Πίντο, τοποθετήθηκαν στις πτέρυγες, με τους Κρητικό, Έππα και Ανάκογλου να αγωνίζονται στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Κόντσι και Κανίς αγωνίστηκαν στα άκρα και ο Τσιμίκας, έπαιξε ως «ψευτοεννιάρι» στο κέντρο της επίθεσης.

Ο Πανσερραϊκός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά, προσπαθώντας να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα. Στο 10′, ο Κανίς είχε δοκάρι, σε σουτ που επιχείρησε και στο 36′, πάλι ο Μαροκινός απείλησε με τετ-α-τετ, τον αντίπαλο γκολκίπερ αλλά το γκολ δεν ήρθε. Αντίθετα, στην πρώτη οργανωμένη αντεπίθεση του Θησέα, η τοπική ομάδα σκόραρε στο 43′, σημειώνοντας το 1-0, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τρεις αλλαγές για την ομάδα μας. Συγκεκριμένα, ο Φουάσης, πήρε την θέση του Πίντο, ο Μαρκιόνι του Γιανναράκη στο κέντρο της άμυνας και ο Μέσι αντικατέστησε τον Κόντσι. Ο Πανσερραϊκός, μπήκε δυνατά και δημιούργησε τις πρώτες ευκαιρίες, για να ισοφαρίσει το σκορ. Η πρωτοβουλία των κινήσεων μετουσιώθηκε σε γκολ, δυο λεπτά μετά την είσοδο του Ριβάλντο στον αγώνα, αντί του Έππα, που με κοντινό γυριστό σουτ εξ επαφής, ισοφάρισε στο 68′ σε 1-1 και έφερε τα χαμόγελα στην ομάδα μας.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε με την μπάλα στα πόδια των παικτών μας, αλλά το 2-1, δεν ερχόταν, με τον Θησέα να αιφνιδιάζει για δεύτερη φορά, με ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς, απο τα 40 μέτρα, σημειώνοντας 10 λεπτά πριν το φινάλε το 2-1. Αμέσως μετά το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων, ο Θεοδωρίδης πέρασε στην θέση του Κουκόλη και ο Ανάκογλου στο 84′, έχασε μια σημαντική ευκαιρία με σουτ.

Στο 93′, ήρθε η στιγμή της ισοφάρισης για το 2-2, με τον Αλέξανδρο Ζέρη να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ, στέλνοντας το ματς στην παράταση. Ο Βολιώτης αμυντικός, αντικαταστάθηκε με τον Δημητρίου. Στην ημίωρη έξτρα διαδικασία, το σκορ δεν άλλαξε με τις δυο ομάδες να οδηγούνται στα πέναλτι.

Ο Καβουσάκης και η ψυχή των «λιονταριών»

Στην διαδικασία των πέναλτι, η ομάδα μας, εκτέλεσε πρώτη, με τον Στέργιο Τσιμίκα να ευστοχεί για το 1-0, ο Θησέας ισοφάρισε σε 1-1, με τον Κανίς να εκτελεί ψύχραιμα για το 2-1, ο Καβουσάκης έπιασε το δεύτερο πέναλτι του Θησέα και ο Ριβάλντο έδωσε αέρα δυο γκολ στην ομάδα μας, οι γηπεδούχοι μείωσαν προσωρινά σε 3-2 και ο Μαρκιόνι έκανε το 4χ4. Ο «κέρβερος» Καβουσάκης, έπιασε και το τέταρτο πέναλτι του Θησέα, δίνοντας την πρόκριση για την 4η φάση με σκορ 4-2 στα πέναλτι και συνολικά 6-4.

Στην 4η φάση ο Πανσερραϊκός που αν προκριθέι σε μόνο αγώνα θα μπει στην μάχη με ομάδες Super league.

Πανσερραϊκός (Ζεράρ Σαραγόσα): Καβουσάκης, Πίντο (46′ Φουάσης), Ζέρης, Γιανναράκης (46′ Μαρκιόνι), Κουκόλης (81′ Θεοδωρίδης), Έππας (66′ Ριβάλντο), Ανάκογλου, Κρητικός, Κόντσι (46′ Μέσσι), Κανίς, Τσιμίκας.

Εκτός αποστολής ήταν οι: Κασμερίδης, Μασκανάκης, Παπαβασιλείου και Γιαννακίδης.