Νέα

Ο Πανσερραϊκός συμμετέχει στην Παγκόσμια ημέρα Αθλητισμού και βγάζει…#Λευκή Κάρτα!

Πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός μπορεί να βοηθήσει στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος. Ως αναφορά στην κίτρινη και την κόκκινη κάρτα στον αθλητικό κόσμο, το #WhiteCard προσκαλεί να μην τιμωρήσει αλλά να δημιουργήσει θετική πραγματική αλλαγή. Ξεκινάμε μια κίνηση γύρω από το σύμβολο της #WhiteCard ως ένδειξη δέσμευσης για ειρηνευτικές προσπάθειες παγκοσμίως και όπου οι μικρές ενέργειες κάνουν τη διαφορά.

Σηκώστε το. Ελα μαζί μας. Μοιράσου το. 

Με αυτό το σλόγκαν ο Πανσερραϊκός συμμετέχει με τον δικό του τρόπο, στην διεθνή καμπάνια, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη που γιορτάζεται στις 6 Απριλίου.

Πίσω από κάθε #WhiteCard, υπάρχει μια ιστορία

https://www.april6.org/en/white-card/the-origins-of-whitecard.html?fbclid=IwAR1SPK43ouOUmkdVk-RR73PFyxehADBdl7V2Cki39Ho1Fmi-0uAmdKjr8b4

Περισσότερο από ποτέ, ειδικά τώρα, ένα πράγμα πρέπει να είναι σαφές σε όλους, οτι η υγεία είναι προτεραιότητα μας και αυτό δηλώνουν στην παγκόσμια καμπάνια, που συμμετέχουν ενεργά φορείς όπως, ο ΟΗΕ, η FIFA, η Unesco και ο ΠΟΥ. Από τον πρίγκιπα Αλβέρτο ΙΙ του Μονακό και τον Τζιάνι Ινφαντίνο και απο τον Ντιντιέ Ντρογκμπά μέχρι τους παίκτες του Πανσερραϊκού, η ποδοσφαιρική κοινότητα διαδραματίζει σημαντικό και ενεργό ρόλο στη διασφάλιση ενός παγκόσμιου μηνύματος. Για πρώτη φορά, είμαστε όλοι στην ίδια ομάδα και μαζί, με ομαδικό πνεύμα και θετική ενέργεια, θα κερδίσουμε και την παγκόσμια κρίση υγείας, μέσω των θετικών αξιών του αθλητισμού και του σύμβολο της, την λευκή κάρτα! #WhiteCard.

Σε μια εποχή που ολόκληρος ο πλανήτης αγωνίζεται καθημερινά για την υγεία του και αντιμετωπίζει έναν ιό με επιπτώσεις που εξακολουθούν να είναι ανεξέλεγκτες, ο αθλητισμός μπορεί να φανεί δευτερεύων ή και μάταιος. Αλλά δεν είναι. «Η καθολική και ουδέτερη φύση του αθλητισμού στηρίζει τη συλλογική προσπάθεια για την καταπολέμηση της επιδημίας», επισημαίνουν οι πρεσβευτές της καμπάνιας που συμμετέχει και ο Πανσερραϊκός! “Η χρήση του αθλητισμού για να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας και να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας μεταξύ μας είναι μια τεράστια ευθύνη που την οφείλουμε στα παιδιά και τις μελλοντικές μας γενιές”.

Μέσα από το σύμβολο της λευκής κάρτας, σε μια εποχή που είναι αδύνατο να συναντηθούμε όλοι μαζί στα γήπεδα, αυτή η ψηφιακή καμπάνια καθιστά δυνατή τη διατήρηση του διαλόγου και της επικοινωνίας σχεδόν παντού στον κόσμο, παρά την απομόνωση και τον περιορισμό. Κατ ‘αναλογία με τις κίτρινες και τις κόκκινες κάρτες στον κόσμο του αθλητισμού, η #WhiteCard ενώνει τους ανθρώπους πίσω από ένα θετικό μήνυμα ειρήνης μέσω του αθλητισμού. Αθλητές και αθλητικές οργανώσεις μεταδίδουν το μήνυμα της ειρήνης μέσω του αθλητισμού στα κοινωνικά τους δίκτυα.