Press Room, Νέα

Ο Πανσερραϊκός στον «Κόσμο των Σπορ» (vid)

Ο Πανσερραϊκός επέστρεψε στις προπονήσεις εδώ και λίγες μέρες, ξεκινώνοντας την μίνι προετοιμασία του για την έναρξη της Football League, που καθυστέρησε κάποιους μήνες. 

Η κάμερα της ΕΡΤ 3 βρέθηκε στην προπονήση των «Λιονταριών» με τον προπονητή της ομάδας, Πέτρο Στοϊλα, τον αρχηγό, Δημήτρη Γκούρτσα και τους παίκτες, Λυμπέρη Στεργίδη και Αλέξανδρο Ζέρη, να μιλάνε στον ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Βασίλη Αναστασιάδη, για την επιστροφή στις προπονήσεις αλλά και τους στόχους της νέας μίνι σεζόν που ακολουθεί.

Παράλληλα, ο Σερραίος προπονητής, τόνισε πως η διοίκηση της ομάδας έχει ένα όραμα, το οποίο είναι ο Πανσερραϊκός να επιστρέψει και να παραμείνει στα υψηλά σκαλοπάτια του ελληνικού πρωταθλήματος, καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Η φανέλα του Πανσερραϊκού είναι σίγουρα από τις πιο βαριές στο ελληνικό ποδόσφαιρο και σίγουρα η πιο βαριά στις επαρχιακές ομάδες».

Αναλυτικά όσα είπε ο Πέτρος Στοΐλας:

«Ξεκινήσαμε μετά από 3.5 μήνες υπομονής. Έχουμε συνηθίσει στο ετησιο πλάνο οι προπονητές, να κάνουμε 2 μήνες προετοιμασία και τους υπόλοιπους οκτώ μήνες να αγωνιζόμαστε. Η όλη κατάσταση με την παδημία μας υποχρεώσε για το αντίθετο. κάνουμε 8 μήνες προτετοιμασια και θα απίξουμε μόνο 2 νηνες. Αυτό που θέλω να τονίσω και να εστιάσω και είναι πολύ σημαντικό, είναι πως τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου να μην τα κρύψουμε κάτω από το χαλάκι που λέγεται κορωνοϊός, γιατί και πέρσι και πρόπερσι και άλλες χρονιές, γενικά υπήρχε η αργοπορία για την Super League 2 και την Football League στο να ξεκινήσουν. Και πέρσι τέλη Οκτωβρίου ξεκινήσαμε. Μην σταθούμε στον κορωνοϊό. Απλά ήταν μια κατάσταση που ανέδειξε περισσότερο τα προβλήματα στις κατηγορίες αυτές. Ελπίζω από τη νέα περίοδο και αφού ολοκληρωθεί αυτή, να παρθούν πιο νωρίς σωστές αποφάσεις.

Όλα τα μέλη που βρίσκονταν πέρσι στον Πανσερραϊκό κατάφεραν κάτι πολύ δύσκολο, γιατί ο πρωταθλητισμός ανεξαρτήτως κατηγορίας είναι πολύ δύσκολος και πολύ επίπονος. Η ομάδα μας κατάφερε να κάνει πρωταθλητισμό και μάλιστα αήττητη. Έρχεται ορμόμενη φέτος να παρουσιάσει κάτι αντίστοιχο, δηλαδή να πρωταγωνιστήσει αλλά όχι σαν.. φούσκα. Η διοίκηση έχει και οργάνωση αλλά και όραμα, ο Πανσερραϊκός και να επιστρέψει και να παραμείνει στα υψηλά σκαλοπάτια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η φανέλα του Πανσερραϊκού είναι σίγουρα μέσα στις πιο βαριές φανέλες, αλλά ίσως είναι η πιο βαριά φανέλα στην επαρχία. Πολλές φορές η βαριά φανέλα άμα δεν μπορείς να την σηκώσεις τα κάνει πιο δύσκολα τα πράγματα. Εγώ θεωρώ πως όλες οι επιλογές των ανθρώπων στην ομάδα έγινε με πολύ μεγάλη προσοχή ώστα να αντέξουν αυτήν την βαριά φανέλα και να την απογειώσουν».

Τον λόγο στην συνέχεια πήραν και οι ποδοσφαιριστές των «Λιονταριών» που δήλωσαν πως είναι έτοιμοι για την έναρξη του πρωταθλήματος, ενώ έθεσαν και τους στόχους της ομάδας για φέτος».

Δημήτρης Γκούρτσας:

«Ήταν μια πολύ δύσκολη περιόδος και μείναμε αρκετό καιρό εκτός αγωνιστικών χώρων. Ήταν δύκσολο και ψυχολογικά και σωματικά να επρσάσει το διάστημ αυτό αλλά ευτυχώς πήραμε το οκ να επιστρέψουμε στις προπονήσεις που είναι η καθημερινοητα μας εδώ και πολά χρόνια και δίνουθμε τον καλυτερο μας εαυτό για αν επναλέθπυμε στα επίπεδα πρυ πρέπει να είμαστε για να ανταπεξέλθουμε στην έναρξη του πρωταθλήματος».

Λυμπέρης Στεργίδης:

«Περιμέναμε ανυπομονησία να ξεκινήσουν οι προπονήσεις. Προσπαθούσαμε να δαιτηρηθούμε σε ένα καλό επίπεδο. Μετά από 1 χρόνο, ευελπιστώ να παίξουμε επίσημο αγώνα. Είναι ιδιόμορφο το φετινό πρωτάθλημα, καθώς δεν ξέρουμε πόσες ομάδες θα ανέβουν, πόσες θα πέσουν, αλλά εμείς περιμένουμε τους επίσημους αγώνες».

Αλέξανδρος Ζέρης:

«Στόχος μας όπως και πέρσι είναι η άνοδος. Η ομάδα είναι πάρα πολύ οργανωμένη και όλα τα παιδιά δουλέυουμε. Μέσα στην καραντίνα η ομάδα μας βοήθησε πάρα πολύ να δουλέψουμε και είχαμε όλα τα εχέγγυα. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε εμείς, είναι να δείξουμε μέσα στο γήπεδο τι μπορούμε να κάνουμε όλα τα παιδιά, γιατί έχουμε ταλέντο. Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά που τα επόμενα χρόνια πιστεύω, θα παίξουν και σε Εθνικές ομάδες και γενικά όλο το κλίμα είναι πολύ θετικό για να πρωταγωνιστήσει και φέτος η ομάδα».