Press Room, Νέα

Ο Πανσερραϊκός αποχαιρετά τον μεγάλο δάσκαλο του! Θα σε θυμόμαστε πάντα Χρήστο Αρχοντίδη!

Η διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος του Πανσερραϊκού αποχαιρετά με τιμή τον μεγάλο δάσκαλο της ομάδας μας και τον πιο επιτυχημένο προπονητή, που πέρασε ποτέ απο τους πάγκους των «λιονταριών» μας!

Ο σπουδαίος Χρήστος Αρχοντίδης δεν βρίσκεται πια ανάμεσα μας. Εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Τιμή και Δόξα σε έναν γνήσιο Πανσερραϊκό.

Ο Πρόεδρος Νίκος Κατσαβάκης

Ο Γενικός Διευθυντής Τάσος Καζίας

Αυτή ήταν η προπονητική ιστορία του Κυρ-Χρήστου

Για σχεδόν 25 χρόνια υπήρξε προπονητής ποδοσφαιρικών συλλόγων της Α΄ Εθνικής κατηγορίας στην Ελλάδα. Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και ολοκληρώθηκε το 2005, όταν αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα Σμύρνης, στον πάγκο του οποίου βρέθηκε σε πέντε συνολικά διαφορετικές περιόδους.

Βρέθηκε στον πάγκο δεκάδων συλλόγων όπως, μεταξύ άλλων, οι Κόρινθος, Δόξα Δράμας, ΠΑΣ Γιάννινα, Ηρακλής, Διαγόρας Ρόδου, Παναχαϊκή, και Πανσερραϊκός (3 φορές) ενώ την αγωνιστική περίοδο 1996-97 κλήθηκε να αναλάβει τον ΠΑΟΚ, σε αντικατάσταση του Σουηδού Γκούντερ Μπένγκτσον, που μόλις είχε αποχωρήσει.

Κορυφαίος όλων στον Πανσερραϊκό

Ο Χρήστος Αρχοντίδης ήταν ο κορυφαίος τεχνικός στην ιστορία του συλλόγου, των «λιονταριών». Είχε κοουτσάρει την πρώτη ομάδα  των Σερρών, σε 222 αγώνες, τόσους όσους κανείς άλλος και οδήγησε τα λιοντάρια στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής το 1980 και στην 8η θέση της Α’ Εθνικής το 1981. Ταυτόχρονα ανέδειξε πολλούς και σημαντικούς ποδοσφαιρίστες.


Στην Εθνική Ελλάδας

Στις αρχές του 1982, στη σημαντικότερη στιγμή της προπονητικής του καριέρας, ο Χρήστος Αρχοντίδης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας, αντικαθιστώντας τον Αλκέτα Παναγούλια.

Το ντεμπούτο του στον «γαλανόλευκο» πάγκο πραγματοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1982 στο γήπεδο της Ριζούπολης, όταν η Ελλάδα υποδέχθηκε σε φιλική αναμέτρηση την Ανατολική Γερμανία. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι και ο τελευταίος του αγώνας ήταν και πάλι εναντίον της Ανατολικής Γερμανίας, σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, δύο χρόνια αργότερα (15 Φεβρουαρίου 1984).

Συνολικά βρέθηκε στον πάγκο τις Ελλάδας σε 21 αγώνες, έχοντας απολογισμό, 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 13 ήττες. Κορυφαία στιγμή της θητείας του ήταν η ισοπαλία 0-0 που απέσπασε στο παλιό Γουέμπλεϊ από την Αγγλίας αγώνα για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Τον διαδέχθηκε τον Μάρτιο του 1984 ο Μίλτος Παπαποστόλου.

Επίσης κατέχει ένα παράξενο ρεκόρ στην Εθνική, έχοντας καλέσει 102 ποδοσφαιριστές, σε 21 αγώνες που κάθησε στον πάγκο της.