Press Room, Νέα

Δηλώσεις | Τάσος Καζίας: Η καλοσύνη και η υπομονή έχει και τα όρια της…

Τοποθέτηση-Δήλωση | Τάσος Καζίας
Γενικός Διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος Πανσερραϊκού:

Η καλοσύνη και η υπομονή έχει και τα όρια της…απο την αρχή που αναλάβαμε με τον Νίκο Κατσαβάκη, αποφασισαμε να κινηθούμε σε όλους τους τομείς ταπεινά, χωρίς μεγάλα λόγια, με πολύ δουλειά και μακριά απο κόντρες και σκοπιμότητες, που μόνο κακό θα εκάναν στον Πανσερραϊκό μας, που τόσο έχει πληγωθεί απο την κακοδιαχείρηση των τελευταίων ετών. Η στάση μας όμως, βλέπω αρχίζει να εκλαμβάνεται απο τον Σερραϊκό περίγυρο, ως αδυναμία και ήρθε η στιγμή να μιλήσουμε φωναχτά για όλα!

Δεν προσπαθούμε πλέον να πείσουμε κανέναν για τις προθέσεις μας, αφού και ο πλέον αδαής κατάλαβε, οτι δεν περιμένουμε την Θεία απο το Σικάγο…ΕΜΕΙΣ είμαστε οι επενδυτές, που σχεδιάζουμε, οραματιζόμαστε, επενδύουμε και στελεχώνουμε την ομάδα, για να επαναφέρουμε τον Πανσερραϊκό, εκεί που του αξίζει και εκεί που ανήκει. Έχουμε διάθεση, χρήματα και χρόνο, που ήδη ξοδεύουμε, προκειμένου να τον προετοιμάσουμε για την επόμενη μεγάλη μέρα, της αυτοδυναμίας, της αυτάρκειας και των ιδιόκτητων αθλητικών υποδομών, δημιουργώντας παρακαταθήκη τέτοια, που θα απαλλάξει επιτέλους τον σύλλογο μας, απο κάθε είδους εξαρτήσεις.

Ως ποδοσφαιρικό τμήμα, όπως ζητήσαμε απο τον ΟΠΑΚΠΑ και λάβαμε σύννομα για 5 χρόνια έκταση στο αθλητικό πάρκο Ομόνοιας, όπου διαμορφώθηκε με δικά μας χρήματα, το βοηθητικό γήπεδο προπονήσεων του Πανσερραϊκού, έτσι και τώρα, ως ποδοσφαιρικό τμήμα, σε συνεργασία με τον ΜΓΣ Πανσερραϊκό, ζητάμε προς αξιοποίηση, απο τον αθλητικό οργανισμό, διπλανή έκταση στο βοηθητικό γήπεδο, προς ανταλλαγή μάλιστα, προκειμένου να μην πλήξουμε τα συμφέροντα κανενός, που ήδη δραστηριοποιείται εκεί.

Ζητήσαμε την γνωμοδότηση των αρμόδιων στελεχών, σχετικά με θέματα αθλητισμού του δήμου Σερρών, απο τις αρχές Δεκεμβρίου και δεν κάναμε πολιτικό show, πριν την εκκίνηση της προεκλογικής περιόδου, όπως κάνουν τώρα, οι πολιτικάντηδες, που μοράζουν αφειδώς υποσχέσεις και στρέφουν τους πολίτες, εναντίον της ομάδας μας. Που ήταν άραγε όλοι αυτοί, τον Οκτώβρη, όταν αναβαθμίσαμε, έναν κατεστραμμένο, γηπεδικό χώρο; Μήπως τότε, δεν ήταν προεκλογική περίοδος, κι έτσι δεν ασχολήθηκε κανείς τους, με το κυνήγι…των «ανεμόμυλων» και το «κοινό καλό» όπως τώρα; Η ομάδα μας τουλάχιστον, αναφέρετε επι της ουσίας, στο κοινό καλό, διότι η δέσμευση μας στον ΟΠΑΚΠΑ, είναι πρωτα η αναβάθμιση και η δημιουργία νέων αθλητικών χώρων για τον κόσμο κι έπειτα η δημιουργία σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων, εναρμονισμένων με τους κανόνες του εκεί περιβάλλοντος, για την ομάδα μας.

Ο Πανσερραϊκός που ονειρεύομαστε, δεν μπλέκει σε πολιτικά παιχνίδια και δεν ζητά υποσχέσεις, δεσμεύσεις και αβάντα απο κανέναν πολιτικό! Έκταση ζητά, φανερά και ανταποδωτικά, προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους δημότες! Να δημιουργήσουμε θέλουμε, για τον ερασιτέχνη Πανσερραϊκό και όχι για ιδιωτική εκμετάλευση. Ευτυχώς, οι κ.κ. Χατζημαργαρίτης και Χρυσανθίδης που έιναι οι καθ´ύλην αρμόδιοι κα άριστοι γνώστες της κατάστασης, μαζί με το επιτελείο του ΟΠΑΚΠΑ, μας άκουσαν διεξοδικά, ενημέρωσαν κάθε αρμόδιο σχετικά, μας απέρριψαν μάλιστα, την πρώτη φορά λόγω παραλέιψεων και την δεύτερη που αποφάνθηκαν υπέρ της παραχώρησης…άρχισε δυστυχώς, ο πολιτικός μπερντές!

Εμείς βλέπουμε, οτι εκτυλίσσεται εις βάρος μας, μια προεκλογική σαπουνόπερα, με την συμμετοχή κάποιων ΜΜΕ και την απόγνωση συγκεκριμένων παρατάξεων, που είτε θέλουν με το ζόρι, να διατηρήσουν τον φοβερό αριθμό των Χ συμβούλων, είτε να μπουν στον δημοτικό χάρτη, παρατάξεις της αερολογίας και των προεκλογικών «Θα» στο YouTube! Το χειρότερο είναι, οτι οι «κύριοι», που άρχουν τον δήμο και το τωρινό δημοτικό συμβούλιο, αντί να φέρουν προς ψήφιση το αίτημα, που η αρμόδια αρχή σε θέματα αθλητισμού, γνωμοδότησε υπερ της παραχώρησης, παίζει προεκλογικά παιχνίδια για να σώσει οτι δεν σώζεται! Αψηφώντας έτσι, την υπεύθυνη και ακέραιη στάση δυο έμπειρων στελεχών, που έκαναν δημόσια διαβούλευση και έβαλαν μάλιστα, σκληρούς όρους για τον Πανσερραϊκό, διαφυλλάτοντας πρώτα τους δημότες, όπως έκριναν.

Είμαστε υπεύθυνοι επαγγελματίες μαζί με τον Νίκο, όπου πέρα απο παράγοντες, έχουμε επιχειρηματικές δραστηριότητες σχετικές, με τεχνικά θέματα που σέβονται το φυσικό περιβάλλον και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Πρόσφατα ενημερωθήκαμε, για σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις στο εξωτερικό, που ευνοούν την πράσινη ανάπτυξη και θέλουμε να κάνουμε εφαρμογή και στο δικό μας πρότζεκτ. Όταν έρθει η ώρα, δηλαδή όταν θα έχουμε το παραχωρητήριο με συγκεκριμένα στρέμματα, για συγκεκριμένους όρους δόμησης και άλλες παραμέτρους, από την τεχνική υπηρεσία Σερρών, τότε θα απευθυνθούμε σε μελετητικό γραφείο, διότι δεν ζητάμε χρηματοδότηση από τον δήμο για να του παρουσιάσουμε αμέσως τα σχέδια, όπως έγινε σε άλλες περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια σε υπάρχουσες δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις. Επίσης, είναι δικαίωμα μας να χρησιμοποιήσουμε οποιονδήποτε οικονομικό πόρο επιθυμούμε, εφόσον δεν ζητάμε χρήματα άλλα μόνον ανταλλάξιμη γη από τον δήμο.

Είμαστε αθλητικός σύλλογος και όχι κόμμα, για να ενημερώνουμε τις πολιτικές παρατάξεις για τις προθέσεις μας…τον κόσμο μας θέλουμε να ενημερώνουμε και τις αρμόδιες υπηρεσίες αθλητισμού. Ζω στην πόλη απο το 2000 και στον Οβά δεν έχει γίνει το παραμικρό, που να δημιουργεί συνθήκες ικανοποιητικής άθλησης ή κάτι τέλος πάντων, με την αναψυχή των πολιτών, άσχετα αν η συγκεκριμένη περιοχή είναι για αποκλειστική αθλητική χρήση! Δεν γίνεται να είμαστε ο Πανσερραϊκος και να παρακαλάμε, μη αγωνιστικά τμήματα για τα αυτονόητα, την στιγμή, που δεσμευτήκαμε υπο όρους, να αναβαθμίσουμε τα χωράφια…σε γήπεδα. Εδώ εξαιρώ τον κ. Σταύρο Γκαντζιλάκη, που είναι ο μόνος που φροντίζει και νοιάζεται για τις εκτάσεις του σωματείου του, στην Ομόνοια.

Κι επειδή διαβάζουμε τα μύρια όσα τις τελευταίες ημέρες, η ανηθικότητα της βιασύνης μας, απο που προκύπτει; Μήπως βιαζόμαστε επειδή θέλουμε να είμαστε εντάξει απέναντι στις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις, κάνοντας προπονήσεις στον δικό μας χώρο, τη νέα σεζόν; Απο πότε είναι ανήθικο να αναθμίζεις μια υποβαθμισμένη περιοχή; Δεν είναι άραγε, όντως ανήθικο, να παραλύει ο δήμος 3 μήνες πριν ή 3 μήνες μετά τις εκλογές; Δεν ζητήσαμε δέσμευση οικονομικού μνημονίου…για να επιβαρυνθεί η επόμενη δημοτική αρχή, δέσμευση αξιοποίησης, αναβάθμισης και προσφορά εργασίας, τόσο κατά την διάρκεια της κατασκευής, όσο και μετά, κατά την συντήρηση και την λειτουργιά των εγκαταστάσεων, ζητήσαμε, με δικά μας έξοδα! Φτάνει πια με τις εντυπώσεις.

Η υπομονή μας και του κόσμου μας τελείωσε. Ας πάμε το έργο απο την αρχη, προς όφελος όλων! Μια ομάδα, μια πόλη, ένας νομός. Πανσερραϊκος.