Νέα

Έδειξε χαρακτήρα και πήρε νίκη με…απώλειες ο Πανσερραϊκός!

Ο Πανσερραϊκός κατάφερε την 14η νίκη του στο πρωτάθλημα και συνεχίζει αήττητος στον 1ο Όμιλο με μοναδικό στόχο την πρωτιά και την άνοδο! Η ομάδα μας έδειξε χαρακτήρα και το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο αν οι αντεπιθέσεις στο τέλος ολοκληρωνόταν με ψυχραιμία.

Οι «κόκκινοι» μπήκαν με ορμή στο ματς, χτυπώντας την Ένωση απο τα πλάγια με σέντρες, χωρίς ομως να έρθει το γρήγορο γκολ! Η μπάλα έμεινε στα πόδια των παικτων του Άγγελου Διγκόζη, με την φιλοξενούμενη ομάδα να περιμένει σε παθητικό ρόλο. Ο Γεωργιάδης πίεζε στην πρώτη μπάλα και δημιούργησε δυο καλές συνθήκες για αντεπίθεση στο πρώτο τέταρτο χωρίς ομως να έρθει το γκολ! Conci και Ζέρης πλαγιοκόπησαν και πάτησαν περιοχή, ομως στην τελική προσπάθεια δεν τελείωσαν με γκολ τις φάσεις. Στο 28’ ο Γκούρτσας σπρώχτηκε στην μικρή περιοχή και ο διαιτητής χωρίς δισταγμό έδειξε το σημείο του πέναλτι οπου μετέτρεψε σε γκολ ο αρχηγός στο 30’, για το 1-0!Απο εκείνο το σημείο και μετά ο ο Πανσερραϊκός ήταν μόνιμα στην επίθεση με την Αλεξ/πολη να δημιουργεί μια και μονο καλή ευκαιρία που έδιωξε με μπουνιά ο Τεντζέρης σε κόρνερ. Δυστυχώς λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου, τραυματίστηκε σε μια πτώση απο διεκδίκηση της μπάλας ο Γιανναράκης με τι πρώτες ενδείξεις να δείχνουν σοβαρό τραυματισμό και αντικαταστάθηκε, στο 41’ απο τον Όμο που έκανε ντεμπούτο με την φανέλα της ομάδας μας. Στο 45’ μετά απο εκτέλεση φάουλ του Γεωργιάδη, μέσα στην περιοχή του Συνοδινού, ο Μπαρμπαγιάννης μπέρδεψε τον συμπαίκτη του και αυτός με υπερένταση, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά δεν μπόρεσε να την σπρώξει στα διχτυα ο Όμο, με αποτέλεσμα ο στοπερ της Ένωσης να διώξει ξανά!

Το ημίχρονο έκλεισε 1-0.

Στο β´ ημίχρονο, η ομάδα μας σοκαρισμένη απο τον τραυματισμό του Γιανναράκη μπήκε νωθρά στο ματς και μετά το 55’ άρχισε και πάλι να δημιουργεί. Ο Γεωργιάδης στο 57’ έπιασε ωραία κεφαλιά μόνος του, αλλα ο Συνοδινός απομάκρυνε σε κόρνερ, ενώ ένα λεπτό αργότερο, ο Καλί δεν σημάδεψε σωστά στην κεφαλιά που έπιασε και μπλόκαρε ο αντίπαλος γκολκιπερ. Στο επόμενο δεκάλεπτο ο προπονητής μας έκανε νέα αναγκαστική αλλαγή τον Καλί με τον Μπαρδα αλλά και τον Πτηνόπουλο με τον Παπαβασιλείου λίγο μετα. Με τις αλλαγές δόθηκε φρεσκάδα και βγήκαν κι άλλες ευκαιρίες,  χωρίς όμως την μεγάλη φάση. Ο Λαζαρίδης και ο Μάζης δοκίμασαν τον Τεντζέρη σε δυο περιπτώσεις αλλα ο «Ιταλός» ήταν σε καλή κατάσταση και απέφυγε τους κινδύνους για την εστία μας. Απο το 80’ κι έπειτα το ματς είχε γρήγορο ρυθμό και προέκυψαν σημαντικές αντεπιθέσεις με κόρνερ, γεμίσματα και μακρινά σουτ απο τους ποδοσφαιριστες μας. Στο 89’ ο Ψάλτης έπιασε γεμάτο σουτ έξω απο την περιοχή αλλα αυτή προσεκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι ενω ο Παπαβασιλείου στο 92’ σε κοντινό σουτ η μπάλα βρήκε ξανά το δοκάρι του Συνοδινού. Ο σκόρερ και αρχηγός Γκούρτσας, έχασε την τελευταία ευκαιρία του αγώνα, όταν η κεφαλιά που έπιασε με καλές προϋποθέσεις, απο το ύψος του πέναλτι, πέρασε άουτ.

Ο προπονητής μας κ. Άγγελος Διγκόζης ξεκίνησε την ομάδα, με τον Τεντζέρη κάτω απο τα δοκάρια, τον Ζέρη και τον Αποστολόπουλο στο δεξί και το αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, τους Kali και Γιανναράκη ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο και πιο μπροστά, τους Ψάλτη και Τριανταφυλλλού, ως αμυντικά χαφ με τον Γεωργιάδη προωθημένο στον άξονα. Δεξιά μεσοεπιθετικά έπαιξε ο Πτηνόπουλος, ενώ αριστερά αγωνίστηκε ο Αργεντίνος Conci! Μπροστά στην κορυφή έπαιξε ο αρχηγός Δημήτρης Γκούρτσας.

Συνθέσεις:

Πανσερραϊκος(Διγκόζης): Τεντζέρης, Ζέρης, Αποστολόπουλος, Καλί(66´ Μπάρδας), Γιανναράκης(41’ Όμο), Ψάλτης, Πτηνόπουλος(61’ Παπαβασιλείου), Γεωργιάδης(87’ Ν.Διγκόζης), Conci, Γκούρτσας

Ένωση Αλεξανδρούπολης(Ουσταμπασίδης): Συνοδινός, Δορουγιλένης, Κομεσίδης, Μαυρομάτης, Λίτσιος, Πατσιώρας, Γκαβανόζης, Μπαρμπαγιάννης(66’ Λαζαρίδης), Γκαϊτατζής, Μαλτέζος(22’ Μάζης), Καρακασίδης(63’ Καβατζικιώτης).